SANKO Holding, Gaziantep’in kurtuluşunun 100. yılında, kurtuluş mücadelesi tarihinin anlatılması ve bu örnek mücadele azminin gelecek nesillere aktarılabilmesi gayesiyle “Gaziantep’in Kurtuluşunun 100. Yılında SANKO’lu 100 Aile Tarihte Yolculuğa Çıkıyor” gezi programını düzenledi.
İstanbul, Bursa- İnegöl, Mudanya, Bartın, Zonguldak, Adana, Osmaniye, Denizli, Manisa-Salihli, Malatya, Tokat, Ankara, Kilis, Kahramanmaraş-Narlı, Adıyaman gibi Türkiye’nin dört bir yanından Gaziantep’e gelen SANKO’lu 100 aile; 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi, Zeugma Mozaik Müzesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün nüfusa kayıtlı olduğu Bey Mahallesi’ndeki Atatürk Anı Müzesi, Şehitler Anıtı, Gaziantep Kalesi gibi şehrin tarihi ve kültürel yerlerini profesyonel rehberler eşliğinde gezdi. İki gün süren gezide rehberlerin anlattıkları bilgilerle Kurtuluş Savaşı’nda verilen kahramanca mücadeleyi dinleyen katılımcılar şehrin bir asırlık destanına yerinde tanık oldu.
Program kapsamında düzenlenen akşam yemeğine, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Adil Sani Konukoğlu, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, SANKO Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, SANKO Holding Mali Koordinatörü İhsan Akyol, SANKO Holding Ticaret Müdürü Faruk Kolukısa, Sanko Tekstil Genel Müdürü Gökhan Aydın, Sanko Havlu Genel Müdürü Serdar Erpamukçu, Poligon İnşaat Genel Müdürü Ahmet Sayın, Gaziantep Ytong Genel Müdürü Cengizhan Açık, Sanko Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, SANKO Yönetimi, SANKO’lu çalışanlar ve aileleri katıldı.
Programın ikinci gününde, katılımcılar dünyanın en büyük Mozaik Müzelerinden biri olan Zeugma Mozaik Müzesini ziyaret ettiler. Ardından SANKO Tekstil’in üretim tesislerini gezerek Gaziantep’in üretim gücü ve grubun amiral gemisi konumundaki tekstil sektörü hakkında detaylı bilgi aldılar. Gençlerin SANKO Üniversitesi ziyaretinde, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, SANKO Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ve akademisyenlerin katılımıyla üniversite öğrencilere yakından tanıtıldı. Üniversite ortamını gören ve verilen eğitime dair bilgiler edinen öğrenciler, Gaziantep’te eğitim alanındaki son gelişmeleri de öğrendi.
İki gün boyunca Gaziantep’in şanlı tarihini yakından tanıtan gezi programı, Gastronomi dalında, UNESCO “fark oluşturan Şehirler Ağı”na girerek dünyanın en zengin mutfaklarından biri olduğunu dünya çapında tescil ettiren Gaziantep Mutfağına ait özel lezzetleri katılımcıların deneyimlemesiyle sona erdi.